SterkerStaan®

SterkerStaan®


Voor wie is het?

Voor kinderen en (jong)volwassenen die blokkeren als ze een prestatie moeten leveren en hierdoor niet meer (goed) kunnen functioneren.

Faalangst kan zich op veel verschillende manieren uiten. Bijvoorbeeld een negatief zelfbeeld, vluchtgedrag, veel piekeren, slecht slapen. Het kind kan ook fysieke klachten krijgen als buikpijn, misselijkheid of hoofdpijn. Uit de praktijk blijkt dat één op de 10 kinderen last heeft van faalangst!

Wat is het?

SterkerStaan® is een faalangst reductie training waar o.a. gewerkt wordt aan omgang met faalangst d.m.v. de RET (Rationele Emotieve Training), fysieke en mentale krachtsoefeningen, ontspanningsoefeningen en breingym oefeningen.

Aanpak

De training vindt plaats in kleine groepjes van 4 tot 6 kinderen, maar kan ook op individuele basis plaatsvinden.

We starten meestal met een kennismakingsles waarin we elkaar, tijdens het bakken van lekkere cakejes, beter leren kennen. De training zelf begint de week daarna en bestaat uit 4 onderdelen:

  1. Leren omgaan met faalangst d.m.v. de Rationele Emotieve Therapie  (RET). Er wordt een relatie gelegd tussen denken en voelen. We zullen het hebben over helpende en niet helpende gedachten.
  2. Fysiek en mentale krachtoefeningen om sterker in het leven te staan. Denk onder ander aan lichaamshouding. Door sterker staan kan pesten worden voorkomen. Een juiste houding straalt kracht en rust uit. Hierdoor  krijgt een kind meer zelfvertrouwen.
  3. Ontspanningsoefeningen om te leren hoe met faalangst om te gaan. Je leert de spanning weg te halen.
  4. Breingym oefeningen om helder te kunnen denken, zodat het leerproces zo goed mogelijk wordt benut. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van non-verbale werkvormen, zoals tekenen, kleuren, kleien, drama- en expressie oefeningen.

De effecten van deze training zijn enorm; positiever zelfbeeld, grip op faalangst, meer zelfvertrouwen, verandering in voelen, denken en doen.

Kortom, een blijer en sterker kind!

Aantal sessies

De SterkerStaan® faalangst reductie training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 uur, exclusief de kennismakingsles.

© Copyright 2012 FF Coachen

Door faalangst kunnen kinderen en (jong) volwassenen ernstig blokkeren

© Copyright 2012 FF Coachen

SterkerStaan® omdat je door faalangst sneller uit balans kan raken