Powerpubers

Powerpubers 12+


Voor wie is het?

De Powerpuber training is een leuke cursus voor kinderen vanaf 12 jaar en (jong) volwassenen.

Pubers staan (ongewild) veel in de belangstelling. Er wordt veel gepubliceerd over het puberbrein bijvoorbeeld. Of over negatief gedrag. Het uitgangspunt voor de Powerpuber coaches is: hoe versterken we de sensitieve puber in een onbegrensde wereld en benutten we daarbij diens kwaliteiten?

Wat is het?

Het is een cognitieve training afgestemd op de sensitieve kinderen. Er wordt door de consulenten van het Wijze Ouderplatform gewerkt met herkenbare verhalen, ontspanningsoefeningen, (kaart)spelletjes, visualisatie-oefeningen en filosofische gesprekjes.

Deze training is ontwikkeld voor pubers. In de training leer je allerlei handige tools te gebruiken:

  • Plannen en ordenen van werk.
  • Emoties herkennen en erkennen.
  • Een mindmap maken.
  • Positief denken.
  • Ontspanningsoefeningen.
  • Hoe werken de hersenen.
  • Jouw uitstraling en die van anderen.
  • Jouw kwaliteiten en talenten.
  • Jezelf zijn en je eigen plek innemen.

Het is manier waarop kinderen leren om niet-helpende gedachten, om te gaan zetten in helpende gedachte. Hierin speelt RET; Rationele Emotieve Therapie,(denken is direct gekoppelt aan voelen) een voorname rol.

Aanpak

Kinderen worden een keer per week (en later een keer per twee weken) op onze praktijk begeleid op individuele basis of in groepsverband. De kinderen krijgen een klein beetje huiswerk mee dat ze samen met de ouders kunnen gaan doen om tot een goede ontwikkeling te komen en vooruitgang te boeken. De pubers leren van de Sensikids coach stress te herkennen, hun gedachten en gevoelens positief te beïnvloeden en ontspanningsoefeningen toe te passen. In sommige gevallen zal de nadruk liggen op het leren plannen en ordenen van schoolwerk. In andere gevallen ligt de nadruk vooral op de gevoeligheid van de puber. De Sensikidscoach stemt zich zo goed mogelijk af op de puber.

Aantal sessies

De training bestaat uit 7 of 8 bijeenkomsten.

© Copyright 2012 FF Coachen

Kinderen die hooggevoelig zijn houden niet van onverwachte situaties

© Copyright 2012 FF Coachen

Sommigen hebben snel de neiging om te schrikken

© Copyright 2012 FF Coachen

Hoogsensitieve kinderen zijn vaker en ook sneller uit balans