Boos de Baas

Boos de Baas


Voor wie is het?

Voor kinderen die vaak driftig of boos zijn of voor kinderen die vaak mopperen, maar hun gedrag maar niet onder controle kunnen  krijgen. De training is geschikt voor de leeftijd van 4 tot 12 jaar.


Wat is het?

Boos de Baas geeft voor de kinderen een andere kijk op boosheid. Wij laten ze boosheid herkennen en proberen er door cognitieve gedragstherapie anders te reageren en hun eigen “vuurtje” te blussen. We werken onder andere met methoden van Dawn Huebner (klinisch psycholoog in Exeter, New Hampshire). Met behulp van een boek met herkenbare verhalen en een goede opbouw worden kinderen heel geleidelijk bewust gemaakt van het proces van boosheid.


Aanpak

Eén keer per week komen de kinderen naar onze praktijk en bespreken we samen wat we willen aanpakken en/of de volgende stap. Ook doen we bijbehorende oefeningen. Het is de bedoeling dat kinderen hun gedrag gaan herkennen in de weken die daarop volgen. Ze moeten gaan proberen op hun boosheid te anticiperen. Dit is dan meteen hun belangrijkste huiswerk. (Ouder)hulp is daarbij van groot belang. Samen met een volwassene worden er grotere stappen gezet in de richting van het “jezelf beter leren kennen”. Hoe meer je oefent, des te meer je de boosheid onder controle kunt krijgen.


Aantal sessies

De training bestaat uit 8 tot 10 bijeenkomsten.

 

 

© Copyright 2012 FF Coachen

Boosheid is soms moeilijk te herkennen

© Copyright 2012 FF Coachen

Boosheid is veelal een uiting van onmacht of paniek.